
Alın Dolgusu; Ameliyatsız estetik uygulamalar içerisinde en sık tercih edilen Alın Dolgusu yaşlanma ile birlikte oluşan hacim kaybı ve kırışıklıkların giderilmesi için dolgu maddesinin kullanıldığı dermal enjeksiyon işlemi olup, Alın Dolgu Tedavisi Nasıl Uygulanır? Etkinliği ve Kalıcılık Süresi gibi önemli konu başlıklarına yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.
Yaşın ilerlemesi ile birlikte cilt altı dokusunda hacim kayıpları kendini gösterirken ciltte ise hacim ve elastikiyet kaybına bağlı olarak kırışıklık ve çizgiler görülmektedir. Özelikle alın bölgesinde kaşın yukarı kaldırılması ve mimik kaslarının fazla kullanılması sonucunda belirginleşen çizgiler ve kırışıklıklar görülmektedir. Cilt kalınlığının ve doku hacminin önemli olduğu bu kırışıklıklar medikal estetik uygulamalar içerisinde yaygınlıkla kullanılan dolgu enjeksiyonu ile giderilebilmektedir.
Alın Dolgusu
Mimik çizgilerinin hedeflenerek alın çizgilerinin belirginliğini azaltmayı amaçlayan Alın Dolgusu tedavisi cilt kuruluğu ve cilt gevşemesi gibi problemleri de kaldırarak yüzün daha dinamik bir hatta kavuşmasını sağlamaktadır. Ayrıca alın bölgesindeki kemik ya da doku kaynaklı şekil bozukluklarının giderilmesinde de yaygınlıkla kullanılmaktadır. Mimik kaslarından kaynaklı zamanla gelişen statik alın çizgilerini hafifleten ve geciktiren dolgu enjeksiyonları oldukça güvenli ve konforlu bir dermal enjeksiyon tedavisidir.
Alındaki belirgin çizgileri hedef alarak bu bölgelere hyalüronik asit içerikli dolgu maddelerinin enjekte edilmesi ile dokunun kaybetmiş olduğu hacmi yeniden kazandıran alın çizgisi dolgusu öncesinde ücretsiz muayenemizden yararlanarak cilt analizi yaptırabilir; cilt ve cilt altı dokularının ihtiyaç duymuş olduğu dolgu dozunun ve tedavi planlamasının oluşturulmasına olanak sunabilirsiniz.
Alın bölgesindeki kırışıklıkları açarken istenilen görünümü de elde etmeyi sağlayan alın dolguları hakkında merak ettiğiniz soruları iletmek, ücretsiz muayene eşliğinde cilt analizi yaptırarak tedavi planlaması oluşturmak ya da Alın Dolgusu fiyatları hakkında bilgi almak için aşağıda bulunan iletişim formunu kullanabilirsiniz.

Alın Dolgusu Nasıl Yapılır?
Alın Dolgusu ameliyatsız medikal estetik bir işlemdir. Bir dermal enjeksiyon işlemi olan bu tedavi, ince uçlu iğneler ya da kanüller kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Alındaki kırışıklık ve ince çizgilerin bulunduğu bölgelere hyalüronik asit içerikli dolgu maddelerinin iletilmesi esasına dayanmaktadır.
Uygulama ilk olarak cilt analizinin yapılması ve enjeksiyon bölgelerinin belirlenmesi ile başlamaktadır. Çizgilerin yerleşimleri ve derinlikleri değerlendirildikten sonra kullanılacak dolgu dozu ayarlanmakta ve alın bölgesi cilt solüsyonları ile temizlendikten sonra lokal anestezik krem sürülmektedir. Lokal anestezik kremler enjeksiyon esnasında hissedilecek enjeksiyon kaynaklı hassasiyetin minimum seviyeye çekilmesi ve hasta tedirginliğinin ortadan kaldırılması için uygulanmaktadır.
Yeterli uyuşmanın elde edilmesinin ardından çizgilerin içerisine küçük dozlarda enjeksiyon yapılmaktadır. Tüm statik cilt çizgileri içerisine dolgu enjeksiyonunun yapılmasının ardından 30 dakika gibi çok kısa bir sürede Alın Dolgusu işlemi son bulmaktadır.
Alın Dolgusu Etkinliği ve Kalıcılık Süresi
Dolgu tedavileri kalıcı bir estetik işlem değildir. Tekrarlanabilir özelliğe sahip olan bu medikal estetik uygulamanın etkinliğinin sürdürülebilmesi için etkinlik süresi sonrasında tekrar edilmesi gerekmektedir. Hyalüronik asit içerikli dolgu maddesi kullanılarak gerçekleştirilen alın gençleştirme işlemi ortalama olarak 6 ay ile 1 yıl arasında kalıcılık göstermektedir. Bu süre sonunda işlemin tekrar edilmesi ile genel görünümde elde edilen iyileşme sürekliliğine devam edecektir.
Kimler Alın Dolgusu Yaptırabilir?
İyileşme sürecine ihtiyaç duyulmadın alın bölgesindeki problemli cilt dokusunu hafifleterek istenilen estetik görünümü sağlayan Alın Dolgusu işlemini, alın bölgesinde hacim kaybı bulunanlar, yaşlılık belirtilerine bağlı gelişen cilt deformasyonları olanlar, kaşlar kaldırılmadığında da alın bölgesinde statik çizgileri bulunanlar ile alın şekil bozuklukları gibi çöküklük sorunu yaşayan tüm kadın ve erkeklere güvenle uygulanmaktadır.
Alın Dolgusu Yan Etkileri
Hyalüronik asit içerikli dolgu maddelerinin kullanıldığı dermal enjeksiyon işlemleri oldukça güvenli ve riskli bulunmayan uygulamalardır. İnsan vücudunun içeriğinde bulunan hyalüronik asitin zamanla azalması ile görülen deformasyonlarda dışarıdan enjekte edilerek cilt desteklenmektedir. Ancak bir enjeksiyon işlemi olduğu için iğne giriş yerlerinde küçük noktasal kanamalar, ödem ya da ender durumlarda morarmalar oluşabilmektedir. Bu yan etkiler işlemden sonra görülmesi beklenen olası geçici yan etkilerdir. Ortalama 1 ila 2 hafta içerisinde hafifleyerek kendiliğinden kaybolmaktadırlar.
Alın Dolgusu Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Alın Dolgusu sonrasında ortalama 1 ila 2 saat boyunca dik pozisyonda kalınmalıdır. 24 saat süre ile de zorlayıcı ve ağır egzersizlerden kaçınılması gerekmektedir. Ayrıca dolgunun doğru oranda yayılımının engellenmemesi için ortalama 4 ila 5 saat boyunca yüz üstü yatılmamasına dikkat edilmelidir. Kozmetik ürünlerin ve malzemelerin alın ile temasından da kaçınılmalıdır.