Çene Lazer Epilasyon; Yüz lazer epilasyon uygulamaları içerisinde yer alan Çene Lazer Epilasyon, hormonal ya da genetik faktörlerle çene bölgesinde oluşan istenmeyen tüyleri kalıcı etki ile ortadan kaldıran güvenli epilasyon yöntemi olup, test atımı, cihaz seçimi ve seans planlaması öncesinde merak edilen Çene Bölgesi Lazer Epilasyon Nasıl Uygulanır? Seans Sayısı ve Seans Aralıkları gibi konu başlıklarına yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.
Kadınlarda biyolojik olarak çene bölgesinde kıllanma durumu oluşmazken; hormon ilaçlar, genetik faktörler ve daha pek çok etken sonucunda çene bölgesinde istenmeyen tüy durumu gelişebilmektedir. Rahatsız edici bu kıllar seyrek olabildiği gibi bazı durumlarda daha sık ve tüm çeneyi kaplayan bir tabloya dönüşebilmektedir.
Hormonal düzensizliklere göre değişiklik gösteren bu kıllanma ağda, cımbız, ip, jilet gibi klasik tüy alma yöntemleri ile önlenebilen bir durum değildir. Ayrıca tüm bu yöntemler kıl köklerinin daha fazla kalınlaşmasına yol açabildiği gibi yoğunluğu da arttırabilmektedir. Bu nedenle çene bölgesinde görülen kıl problemlerinde en etkin tedavi yönteminin lazer epilasyon olduğunu ve Çene Lazer Epilasyon tedavisi ile optimum sonuçlar alınarak pürüzsüz bir cilt elde edildiğini ifade edebiliriz.
Çene Lazer Epilasyon
Çene bölgesindeki istenmeyen kılları, kıl köklerini tahrip ederek ve fonksiyonlarını bozarak etkin bir şekilde yok eden lazer epilasyon tedavisi öncesinde, bölgedeki kıl yoğunluğunun incelenmesi ve cilt tipi, kıl rengi, kıl karakteri gibi parametrelerin analiz edilerek uygun cihaz seçiminin yapılmasını sağlamak için ücretsiz muayenemizden yararlanarak test atışı yapılmasına olanak sunabilirsiniz.
Lazer epilasyon teknolojileri ve sistemlerindeki gelişmeler sayesinde vücut bölgesi, cilt tipi, kıl karakteri gibi etkenlere bağlı olmadan istenmeyen tüylerde başarılı sonuçlar ortaya çıkaran lazer epilasyon tedavileri ve lazer epilasyon bölgeleri hakkında detaylı bilgi almak, ücretsiz muayene ve test atışı için randevu talebinde bulunmak ya da Çene Lazer Epilasyon fiyatları hakkında bilgi almak için aşağıda bulunan iletişim formunu kullanabilirsiniz.
Çene Lazer Epilasyon Nasıl Uygulanır?
Çene Lazer Epilasyon oldukça kısa bir sürede uygulanabilen pratik ve hızlı bir işleme sahiptir. Cilt tipi, kıl karakteri ve kıl yoğunluğu gibi parametreler sonucunda tercih edilen lazer epilasyon cihazı üzerindeki sistem ayarlamalarının yapılmasının ardından tarama işlemine geçilmektedir.
Lazer epilasyon cihazının sistem başlığı kullanılarak çene bölgesindeki kıllar üzerinde kontrollü tekli atışlar yapılmaktadır. Seri atışlar halinde gönderilen lazer ışınlarının kıl köklerine iletilmesi ve köklerde etki mekanizmasını çalıştırarak etkinliğini göstermesi sağlanmaktadır.
Tüm bu uygulama 5 dakika gibi kısa bir sürede yapılabilmekte olup, tüm çenenin taranmasının ardından Çene Lazer Epilasyon seansı sonlanmış olmaktadır. Burada asıl dikkat edilmesi gereken husus cilt altında bulanan kıl köklerinin işlemden önce yerlerinden koparılmasına yol açan ağda, cımbız ve ip gibi uygulamaların yapılmamasıdır. İşlemden en az 3 gün önce çenedeki kılların koparılmadan bir jilet yardımı ile kısaltılarak uygulamaya gelinmesi gerekmektedir. Böylece atışlar esnasında kıl köklerine iletilen ışınların emilimi yine kökler tarafından sağlanabilmektedir.
Çene Lazer Epilasyon Seans Sayısı ve Seans Aralıkları
Çene Lazer Epilasyon seans sayısı ve seans aralıkları kişinin cilt tipine, kıl yapısına, kıl yoğunluğuna, kullanılan lazer epilasyon cihazına ve doza göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle seans planlamaları her hastada farklıdır. Ancak başarılı bir sonuç için 6 ila 8 seans gerekmektedir. Kıl yoğunluğuna ve seanslar sonucunda kıl köklerinin durumuna göre seans sayısı arttırılabilmektedir. Seans aralığı ise anajen fazda uygulama yapılabilmesi için genellikle 4 haftadır.
Çene Lazer Epilasyon Riskli Midir? Yan Etkisi Var Mı?
Lazer epilasyon cihazı ışının dalga boyu prensibinde çalışan bir sistemdir. Lazer epilasyon başlığından gönderilen bu ışınlar kıl köklerindeki siyah renk hücresi olan melanin pigmentleri tarafından emilmektedir. Bu emilim sonrasında köklerde kontrollü bir ısı artışı oluşmaktadır. Isı artışı kılların fonksiyonlarını ve yapılarını bozarak uzama özelliklerini yitirmesini sağlamaktadır. Bu esnada kıl köklerini etkili bir şekilde tahrip ederken; cilt, cilt altı dokularına, çevre cilt dokularına ve iç organlara herhangi bir risk oluşturmamaktadır. Ancak işlem sonrasında olası geçici yan etkiler oluşabilmektedir.
Çene Lazer Epilasyon sonrasında görülen olası geçici yan etkiler ise kızarıklık, şişlik ve cilt hassasiyetidir. Bu durum kıl köklerinde oluşan emilim ile gerçekleşen ısı artışına bağlıdır. Bu etki mekanizması cilt dokusunda sıcaklık, cilt hassasiyeti, kızarma ve şişlik gibi kendini gösterirken; herhangi bir müdahaleye gerek kalmadan 1 – 2 saat içerisinde kendiliğinden hafifleyerek kaybolmaktadır.