Fokuslu Ultrason ile Cilt Germe; Ameliyatsız bir cilt sıkılaştırma yöntemi olan Fokuslu Ultrason ile Cilt Germe zamanın ve yer çekiminin ciltte yarattığı gevşeme ve sarkmaları iyileştirmekte olup, cilt analizi ve kişisel tedavi planlaması öncesinde merak edilen Fokus Ultrason Nedir? Nasıl Uygulanır? Seans Süresi ve Seans Aralıkları hakkındaki önemli konu başlıklarına yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.
Ameliyatsız bir cilt sıkılaştırma yöntemi olan Fokuslu Ultrason ile zamanın ve yer çekiminin ciltte yarattığı gevşeme ve sarkmalar tedavi edilir. Fokuslu Ultrason (HİFU); odaklanmış ses dalgaları kullanarak cildin 1,5-3-4,5 mm ve diğer ameliyatsız yöntem ve lazerlerin ulaşamayacağı 4,5mm lik derin dokularda kollajen üretiminin tetiklenmesine dayanan bir tedavi yöntemidir.
Fokuslu Ultrason ile Cilt Germe
Fokuslu Ultrason deriye zarar vermeden 4,5 mm aşağıda odaklanarak, bağ dokusuna etki edebilen bir ultrason cihazıdır. Cilt altına gönderdiği dalgalar kontrakte eden ve geren ısı hasarları yaratır ve sonuç olarak cilt altı bağ dokusunun güçlenmesini sağlar.
Fokuslu Ultrason Nasıl Uygulanır?
Fokuslu Ultrason ile Cilt Germe yani ameliyatsız yüz germe işlemi uygulamasında ultrasound başlık cilde değdirilerek işlem yapılır. Ardından aynı uygulama başlığı ile cildin 4.5 mm ve 3 mm altına fokuslanmış termal ısı odakları ile cildin bundan olumlu anlamda faydalanması sağlanır. Bu işlem sırasında cilt yüzeyi uygulamadan etkilenmez. Cilde ulaşan enerji sayesinde stimulasyon artar ve ciltte yeni kollagen oluşumu sağlanır. Güçlü bir sıkılaşma etkisi meydana gelerek, zaman içinde cerrahi olmayan bir yüz germe etkisi oluşur.
Fokuslu Ultrason ile Yüz Germe Seans Süresi
Fokuslu Ultrason uygulaması yalnızca tek seans uygulanmaktadır. Fokuslu Ultrason ile Cilt Germe uygulama süresi yapılan bölgeye göre değişmektedir. Uygulama yapılan bölgeye göre 30-45 dakika arasında sürmektedir.
Uygulama Esnasında Görülen Etkiler
Uygulama sırasında hissedilenler kişiden kişiye farklılık gösterse de, hastalar uygulama sırasında hissettikleri acı hissini anlık “iğne batması” gibi tanımlamaktadırlar. Bu ultrasoun enerjisinin dokunun derinlerine ulaştığı ve böylelikle Fokuslu Ultrason’un ciltte lifting ve sıkılaşma etkisi meydana getirdiği anlamını taşımaktadır.
Uygulama Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Uygulamanın ardından kişi günlük aktivitelerine hemen dönebilir. Dikkat edilmesi gereken herhangi bir durum bulunmamaktadır. Fokuslu Ultrason ile Cilt Germe sonrasında ciltte yanık, cilt lekesi, herhangi bir yan etki oluşmaz. Bazı kişilerde uygulama sonrası kızarıklık oluşsa da bu durum birkaç saat sonra normale dönmektedir.
Fokuslu Ultrason ile Yüz Germe Avantajları
Fokuslu Ultrason teknolojisinin kullanıldığı tek cilt sıkılaştırma yöntemidir. Ciltte tek bir uygulama ile etkili ve memnuniyet verici sonuçlara ulaşmak mümkün olmaktadır. Fokuslu Ultrason derin dokuları düzeltebilen tek cihazdır. Uygulamanın amacı, cerrahi yöntemlerle kesilerek çıkartılan tabakayı erken safhada, ameliyatsız bir şekilde dışarıdan küçültmek ve oluşan hasarın etkisiyle yeni kolajen üretimi sağlayarak cildin gerginleşmesini sağlamaktır.
Uygulama Sonrasında Görülen Etkiler
Tek bir uygulama ardından rejenerasyon süreci hemen başlar, ilk anda bile hafif bir lifting etkisi görülmektedir. Ancak istenen sonucun ortaya çıkma süresi 60 gün sonradır. Cilt uygulama sonrası her geçen gün daha iyi görünmeye başlar, 1 hafta sonrasında cildinizi daha iyi hissedersiniz, 1 ay sonra etkiler görünür hale gelir, 2 ayın sonunda sonuç gözlenmeye başlar.
Fokuslu Ultrason Kimlere Uygulanır?
Cildinde gevşeme veya sarkma olan tüm kişiler Fokuslu Ultrason ile Cilt Germe için uygun adaylardır. Özellikle 30-65 yaş arası cilt yapısı gevşediği için belirgin sonuç alınmaktadır.
Fokuslu Ultrason Kimlere Uygulanmaz?
- Yüzünde aktif cilt enfeksiyonu (herpes virüs) olan kişiler,
- Vücudunda elektronik cihaz veya metal stent bulunanlar
- Yara iyileşmesine engel olan bir hastalığı olanlar
- Çocuklar ve hamileler
- Otoimmün hastalığı olanlar
- Diyabet ve epilepsi hastalığı olanlar
- Pıhtılaşma bozukluğu olanlar