Karbon Peeling Nedir Faydaları Nelerdir?; Cilt bakım ve tedavi yöntemi olan Karbon Peeling Nedir Faydaları Nelerdir işlemi ciltteki lekeleri, büyümüş gözenekleri, yağlanma düzensizliği, sarkma ve cilt lekelerini ortadan kaldıran bir cilt tedavisi olup, uygulama öncesinde merak edilen Karbon Peeling Nedir Faydaları Nelerdir? ile ilgili önemli konu başlıklarına yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.
Karbon Peeling her cilt tipine uygulanabilmektedir. Koyu ten renkli hastalar bu yöntemden yan etki gelişmeden yararlanabilirler. Uygulama sayısı, ciltteki soruna göre en az bir en fazla 10 seans şeklinde olmaktadır.
Karbon Peeling Nedir Faydaları Nelerdir?
Karbon Peeling, Q Switch Nd:YAG lazer kullanılarak yapılır. Karbon Peeling uygulaması sonucu ciltteki lekeler, büyümüş gözenekler, yağlanma düzensizliği, sarkmalar tedavi edilebilir. Öğle arasında bile uygulanarak sizi günlük yaşamdan alıkoymaz. Her mevsim de uygulama yapılabilir.
Karbon peeling uygulamasında cildin temizlenmesini takiben uygulama yapılacak bölgeye bir karbon solüsyonu sürülür. 10 dakika kadar beklenir.. Ardından bölgeye gönderilen Q Switch lazer enerjisi yağ bezlerine ulaşmış karbon partikülleri tarafından emilir ve patlatılır. Bu lokal ısı artışı kollajen sentezini uyarır oluşan ses dalgaları da gözeneklerin refleks olarak kapanmasına yol açar. Yine özellikle deriye renk veren madde olan melanin tarafından emilim de cilt lekelerinin tedavisinde iyi sonuçlar doğurmaktadır.
Karbon Peeling Nedir Faydaları Nelerdir? işleminde uygulama ortalama 30 dakika kadar sürer, işlem sonrası ciltte hafif bir pembelik dışında yan etki gözlenmez. Genellikle hastaların ihtiyacına göre 7-10 gün arayla 5-10 seans uygulanabilir. Uygulama sonrasında lekeler giderilmiş, gözenekleri küçülmüş, gerginliği artmış, kırışıklığı azalmış bir cilt ortaya çıkar.
Karbon Peeling Nasıl Yapılır?
Karbon peeling uygulamasında ilk adım, hastanın cildi iyice temizlendikten sonra ince bir tabaka karbon kremi sürülmesiyle başlanmakta ve sonrasında 10 dakika beklenmektedir. Ardından, Q Switch Nd:YAG Lazer cihazı sayesinde karbon partüküller, ciltteki gözeneklerin içine atışlar yapılarak gönderilmektedir. Gözeneklerin içine yerleştirilen karbon partükülleri, lazer cihazının ikinci modu çalıştırılarak patlatılmaktadır.
Hastada uygulama esnasın sadece hafif bir sıcaklık artışı olmakta ve tüm cilt yüzeyi tamamlanıncaya kadar işleme devam etmektedir. Karbon peeling uygulama toplam yarım saat sürmektedir. Hastalar, uygulama sonrasında hemen günlük yaşanıma dönebilmektedir. Uygulama sonrasında kişinin özel bir bakım uygulaması gerekmemekte, ancak güneş korumasına özen gösterilmesi istenmekte ve ciltte, yanık, kızarıklık ya da kabuklanma görülmemektedir.
Uygulama en fazla 10’ar gün arayla 10 seans yapılabiliyor. Bu kürden sonra, ortalama 1-1.5 yıl bir kez daha bir uygulamaya ihtiyaç duyulmamaktadır. Uygulamanın, ciltte yağ dengesinin oturtulması, aknelerin ortadan kaldırılabilmesi için 10’ar gün arayla 5 seans, melazma denilen lekelerin giderilebilmesi için 10 gün arayla 10 seans ve cilt canlandırılması için peelin olarak ise tek seans yapılması yeterli olmaktadır.
Karbon Peeling Hakkında Bilgi
Genç bir cilt için mucize ışık karbon peeling ile Aknesiz, lekesiz, parlak ve canlı bir cilde mi sahip olmak istiyorsunuz? Yeni yöntem kısa sürede kalıcı çözüm sunuyor. Tıp dünyasında hızla kendine önemli bir yer edinen son teknoloji “karbon peeling” kısa sürede kalıcı çözüm imkanı sunuyor. Karbon Peeling Nedir Faydaları Nelerdir? konu başlığında kimlerin uygulama yaptıracağı da önemlidir.
Yaş, cinsiyet gözetmeksizin ailesinde cilt kanseri hikayesi bulunmayan herkes için uygulanabilen yöntem, ortalama yarım saat sürüyor ve hemen günlük yaşama dönmenizi olanaklı kılıyor. Ağrı ve sızıya yol açmayan, enjeksiyonsuz yapılan yöntemin uygulama sayısı, ciltteki soruna göre en az bir en fazla 10 seans şeklinde oluyor.
Karbon peeling yönteminin klasik cilt soyma ve alttan taze yeni cilt getirme, kolejen tabakasını canlandırma işlemleriyle benzerlik gösterdiğini, ancak çok daha kolay, ağrısız ve kalıcı sonuçlardır. Uygulamanın, güneşin bıraktığı lekeler, ciltteki akneler, sivilce izleri, eskiyen kolejen tabakası, çevresel ve genetik pek çok faktörün olumsuz etkisini çok kısa sürede ortadan kaldırabildiğini ve tek uygulama sonrasında dahi cilde parlaklık kazandırdığını belirten , karbon peelingin her yaşta ve her cilt tipine yapılabileceğini ifade etti.
Öztürk, yoğun sorunu olmayan ciltlerde tedavi sonrasında hemen pürüzsüzlük, parlaklık, birçok lekenin anında açılması, porların hemen sıkılaştığının göze çarptığını ifade ederek, “Cilt Lekesi Problemi çok olduğu kişilerde ise sonuçlar biraz zaman alabiliyor. Zamanla lekeler açılıyor ve cilt sıkılaşıyor. Çok koyu tenli kişilerde dozajlama ayarlanıyor” dedi. Ailesinde ya da kendisinde cilt kanseri öyküsü bulunmayan herkese uygulamanın yapılabildiğini vurgulayan Öztürk, karbon peelingin benlerin üzerine doğrudan uygulanmadığına dikkati çekti.
Karbon Peeling Hangi Mevsimde Uygulanır?
Karbon Peeling ile verilen ısı derinlere gidip herhangi bir termal hasar yaratmaz, etkisi yüksek ısıyı, çok kısa sürede epidermise şoklama şeklinde vermektedir. Bu nedenle alt tabakalarda güneşin etkileyebileceği herhangi bir reaksiyon olmamaktadır.
Karbon Peeling Seans Süresi
Karbon Peeling Nedir Faydaları Nelerdir? sorusunda işlemin seans sayısı da merak edilmektedir. Seans sayısını ancak hastanın şikâyetine bağlı olan beklentileri belirler. Böyle işlemlerde en az 4 veya 8 seans ta fark yaşanmaktadır. Hatta bazen 1-2 seans bile yeterli olmaktadır.
Karbon Peeling Tedavi Amacı
Karbon Peeling, Q Switch’li Nd:YAG lazerin leke, sıkılaştırma gibi sorunlarda yararlandığımız etkisini, deri üzerinde arttırmaya yarayan bir işlemdir. Biz bu etki zenginleştirmesini birçok uygulamada kullanabiliriz.
Karbon Peeling Hangi Tedaviler Sonrası Uygulanabilir?
Karbon Peeling Nedir Faydaları Nelerdir? işlemi her bir tedavinin sonunda uygulanabilir. Özellikle akne tedavisi sonrası veya rejuvinasyon işlemlerinden sonra yapılırsa hemen kendini fark ettiriyor.
- Vücudunda elektronik cihaz veya metal stent bulunanlar
- Yara iyileşmesine engel olan bir hastalığı olanlar
- Çocuklar ve hamileler
- Otoimmün hastalığı olanlar
- Diyabet ve epilepsi hastalığı olanlar
- Pıhtılaşma bozukluğu olanlar
[/safir_list]