Kimyasal Peeling; Bir cilt bakım, cilt yenileme ve cilt tedavisi prosedürü olan Kimyasal Peeling bir veya birkaç kimyasalın deriye uygulanması ile deride kontrollü hasar oluşturarak sağlıklı cildin ortaya çıkmasını sağlayan bir yöntem olup, cilt analizi ve kişisel tedavi planlaması öncesinde merak edilen Kimyasal Peeling Nedir? Nasıl Uygulanır? ve Dereceleri Nelerdir? gibi önemli konu başlıklarına yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.
Peeling, çeşitli kimyasalların farklı konsantrasyonlarından faydalanılarak cilt yüzeyinin kontrollü bir şekilde soyulması işlemidir. Bu soyulma işlemi esnasında cilt dokusunun kendi kendini iyileştirme mekanizması aktif hale gelmektedir. Böylece cilt katmanlarında kollajen ve elastin üretimi artarak daha sağlıklı ve parlak bir doku ortaya çıkmaktadır.
Cilt dokusundaki en yüzeyel katmanda hücreler arasında bağı zayıflatarak bu hücrelerin dökülmesi ile etki mekanizmasını çalıştıran peeling uygulaması, soyulmaya eşlik eden dökülmeler ile birlikte yeni hücrelerin yapımını hızlandırmakta ve daha taze hücreler ile cilt gençleştirme etkisi göstermektedir.
Kimyasal Peeling
Cilt lekesi, ince çizgiler, akne ve sivilce izleri gibi pek çok cilt probleminde başarılı sonuçlar ortaya çıkararak daha sağlıklı ve yenilenmiş bir cilt yüzeyi ortaya çıkaran peeling uygulaması öncesinde cilt problemine ve cilt yapısına uygun peeling yönteminin belirlenmesine olanak sunmak için ücretsiz muayenemizden yararlanarak ön kontrol gerçekleştirebilirsiniz.
Cilt dokusundaki hasarlı tabakayı kaldırarak, alt katmandaki cilt dokusunu canlandıran peeling işlemi için randevu talebinde bulunmak ya da Kimyasal Peeling fiyatları hakkında bilgi almak için aşağıda bulunan iletişim formunu kullanabilirsiniz.
Kimyasal Peeling Nasıl Yapılır?
Kimyasal Peel işlemi öncesinde cilt temizlenerek arındırılmaktadır. Daha sonrasında probleme ve ihtiyaca uygun peeling solüsyonu cilt yüzeyine sürülerek bekletilmektedir. Soyma işleminin sınıfına göre solüsyonun yeterli bir süre bekletilmesinin ardından cilt tekrar temizlenmektedir. Temizlenen cilt yüzeyi peeling işleminin hemen ardından nemlendirilmekte ve güneş koruyucu kremler ile korumaya alınmaktadır.
Bu işlem esnasında uygulanacak peeling solüsyonunun soyma derinliği ise; 3 farklı şekilde hasarın boyutuna ve başarının derecesine göre belirlenmektedir. Aşağıda yer alan sınıflandırmalar peeling uygulamasının etkinlik seviyesine göre sınıflandırılmaktadır.
- Yüzeyel Kimyasal Peeling
- Orta Kimyasal Peeling
- Derin Kimyasal Peeling
Yüzeyel Kimyasal Peeling
Yüzeyel Peeling işleminde cildin en üst tabakasını kolaylıkla geçebilen küçük moleküllere sahip solüsyonlar kullanılmaktadır. Bu solüsyonlar cildin en üst katmanında hücrelerin yenilenmesini sağlarken, cildin alt katmanlarına geçememekte ve yalnızca yüzeyel etkiler ortaya çıkarmaktadır. Hücre yenilenmesinin yanı sıra cilt dokusu üzerinde bulunan yüzeyel lekelerin tedavisinde oldukça büyük etkiye sahiptir.
Orta Kimyasal Peeling
Orta derinlikte peeling uygulaması cilt dokusundaki katmanlara etki edebilen özelliğe sahiptir. Özellikle cilt dokusu içerisinde oluşan hasarlar, renk değişiklikleri, ince kırışıklıklar ve çizgiler orta derinlikteki kimyasal soyma işlemi ile başarılı bir şekilde tedavi edilebilmektedir.
Derin Kimyasal Peeling
Derin peeling uygulamasında cilt yüzeyi üzerinde derin soyulmalar ortaya çıkmaktadır. Akne ve sivilce izleri, skar izleri, cilt lekeleri ve orta dereceli kırışıklıklar bu peeling uygulaması ile başarılı bir şekilde tedavi edilebilmektedir. Ancak diğer peeling derinliklerine kıyasla biraz acılı ve ağrılı bir işlem olma özelliğine sahiptir.
Peeling Seans Süreleri ve Sayıları
Peeling uygulamalarının seans süreleri ve sayıları cilt dokusu üzerindeki problemlere ve ihtiyaçlara göre belirlenmektedir. Ancak cildin canlılığının ve parlaklığının yeniden kazandırılması için tek bir seansın yeterli olduğunu söyleyebilirken; sivilce ve akne izi, cilt lekesi ve kırışıklık gibi sorunlarda seans süreleri ve sayıları değişiklik gösterebilmektedir.
Peeling uygulaması öncesinde cilt dokusu üzerinde istenilen iyileşme etkilerinin ve uygulama sonrasında elde edilecek iyileşme seviyelerinin analiz edilebilmesi; problemlere uygun peeling derinliğinin, seans süresinin ve sayısının belirlenebilmesi için ücretsiz muayenemizden yararlanarak ön kontrol gerçekleştirebilirsiniz.
Yaş, cilt tipi, cilt yapısı, cilt problemleri ve solüsyonun cilt üzerindeki konsantrasyonu gibi parametrelerin belirlenerek peeling uygulaması ile daha sağlıklı bir cilt dokusuna sahip olabilmek için randevu talebinde bulunmak ya da Kimyasal Peeling fiyatları hakkında bilgi almak için aşağıda bulunan iletişim formunu kullanabilirsiniz.