Kirpik Ekimi; Hem estetik hem de sağlık açısından önemli bir prosedür olan Kirpik Ekimi göz sağlığını ve göz estetiğini öne çıkaran kirpiklerin daha yoğun ve hacimli olmasına olanak sunan bir ekim tedavisi işlemi olup, klinik değerlendirme ve kişisel tedavi planlaması öncesinde merak edilen Kirpik Ekim Tedavisi Nedir? Nasıl Uygulanır? Kimler Kirpik Ekimi Yaptırabilir? ve İyileşme Süreci hakkındaki önemli konu başlıklarına yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.
Genetik, yanlış kozmetik ürünlerinin kullanılması, ilaçlar, yaralanma ve stres gibi durumlarda kirpik dökülmesine bağlı seyreklikler görülebilmektedir. Bunun sonucunda da bu problemin çözümlenebilmesi için pek çok alternatif yönteme ve tedaviye başvurulmaktadır. Ancak kirpik dökülmesinin ya da azlığının ortadan kaldırılması için uygulanan bu yöntemler içerisinde en doğal ve başarılı çözümünün Kirpik Ekimi olduğunu söylemek mümkündür.
Gözün etrafında bulunan hem estetik açıdan hem de göz sağlığı açısından önemli bir yere sahip olan kirpiklerin dökülmesi ya da seyrekliği durumunda tercih edilmeye başlanan ekim operasyonları, sağlıklı saç köklerinden alınan greftlerin alt ve üst göz kapaklarına transfer edilmesi esasına dayanan oldukça başarılı bir işlemdir.
Kirpik Ekimi
Ekim operasyonlarındaki teknolojik gelişmeler ve geliştirilmiş saç ekim teknikleri sayesinde hem göz sağlığını hem de göz estetiğini öne çıkaran kirpiklerin daha yoğun ve hacimli olmasına olanak sunan kirpik ekim tedavisi öncesinde ücretsiz muayenemizden yararlanarak ön kontrol gerçekleştirebilir; istenilen kirpik hacmine göre toplanacak greft sayısının belirlenmesine olanak sunabilirsiniz.
Medikal estetik uygulamalar içerisinde uygulanan kirpik ekim operasyonları hakkında soru ve görüşlerinizi iletmek, ücretsiz muayene için randevu talebinde bulunmak ya da Kirpik Ekimi fiyatları hakkında bilgi almak için aşağıda bulunan iletişim formunu kullanabilirsiniz.
Kirpik Ekimi Nasıl Yapılır?
F-U-E ekim yöntemi ile gerçekleştirilen Kirpik Ekimi, ilk olarak saç köklerinin alınacağı donör bölgenin tespit edilmesi ile başlamaktadır. Saç ya da vücut bölgesinin donör alan olarak tercih edilmesinin ardından F-U-E tekniği ile tekli saç folikülleri toplanmaktadır.
İstenilen sayıda greftlerin toplanmasının ardından hangi göz kapağına ekim yapılacak ise o göz kapağının ön kısmına ekim için kanallar açılmaktadır. Birli ve ikili şekillerde toplanan bu greftler ise kirpiklerin çıkış yönüne ve açılarına uygun bir şekilde, tedaviye uygun teknikle tek tek yerleştirilmektedir.
Greft toplama ve nakil işlemleri lokal anestezi eşliğinde yapılmakta olup, işlem esnasında ağrı ya da acı hissi oluşmamaktadır.
Kimler Kirpik Ekimi Yaptırabilir?
Bu kirpik ekim operasyonu herhangi bir nedenle ya da etkene bağlı olarak kirpik yetersizliği bulunan ve bu durumdan kaynaklı hem estetik hem de sağlık açısından problem yaşayan tüm kadın ve erkeklere uygulanabilir bir işlemdir.
Kirpik Ekimi Sonrası İyileşme Süreci
Kirpik ekim tedavisi iyileşme süreci oldukça kısa olan kalıcı, hızlı ve güvenli bir işlemdir. İşlem süresi diğer ekim yöntemlerine oranla kısa olan bu operasyon sonrasında banyo yasağı bulunmamaktadır. Ancak önerilen tavsiyelere dikkat edilmesi göz sağlığı ve tedavinin başarısı açısından oldukça önemlidir. Maksimum etkiler ortalama 6 ay sonra kendini göstermekte olup, kalıcı etkiler ile hacimli kirpiklerin oluşmasına olanak sunmaktadır.
Kirpik Ekimi sonrasında 10 gün süre ile göz temizliğinin dikkatli ve titizlikle yapılması istenmektedir. Bu amaçla önerilen pomatların ve kremlerin kullanılmasına özen gösterilmelidir. Bununla birlikte açılan kanallara bağlı olarak göz kapaklarında kabuklanma oluşabilmektedir. Bu kabuklanmalar tedavi sonrasında görülmesi beklenen bir durumdur. Maksimum 3 hafta içerisinde kendiliğinden dökülmektedir.
Kabukların dökülmesinin ardından saç ekimi sonrasında görülen şok dökülme kirpiklerde de görülmektedir. İşlemden 1 ay sonra ortaya çıkan bu yoğun dökülme ortalama 3 ay boyunca devam etmektedir. Bu şok dökülmenin bitimi sonrasında sağlıklı kirpiklerin tutunma süreci ile tedaviden istenilen başarılı sonuç elde edilmektedir.
Kirpik Ekimi İyileşme süreci içerisinde ise ilk 2 ila 4 ay boyunca saçlı ya da diğer vücut bölgesinden alınarak kirpik bölgesine ekilen kılların kesilmesine gerek yoktur. Ancak bu sürenin ardından 2 ila 6 hafta içerisinde uzama özelliklerinin fazla olması ve bulundukları bölgeye adapte olmaya çalışması nedeni ile boylarının kısalması gerekebilmektedir. Adaptasyon ve iyileşme süreci sonrasında da bulundukları bölgeye uyum sağlayarak uzama hızları yavaşlamaktadır.