Günümüzde pek çok kadın ve erkek lazer epilasyon yaptırmak ister. Ancak bazı durumlardan dolayı bu pekte mümkün olamamaktadır. Bunun da nedeni bazen kullandıkları ilaçlar, bazen de cilt hastalıkları lazer epilasyon yaptırmaya elverişli değildir. İşte bizde tüm bu konularda bilgi vermek ve kafanızdaki soru işaretlerine çözüm bulmak amacıyla, “Lazer Epilasyon Kimlere Yapılmaz?” adlı içeriğimizi oluşturduk. Bu içerik sayesinde hangi durumlarda lazer epilasyon yaptırılır, hangi durumlarda yaptırılamaz hakkında detaylı bilgi sahibi olacaksınız. Hepinize keyifli okumalar ve sağlıklı, güzel günler dileriz.
Egzaması Olan Lazer Epilasyon Yaptırabilir mi?
Egzama genel olarak cildin inflamatuar hastalığıdır ve ciltte kızarıklık, kaşıntı, kabuklanma ve bazen çatlama gibi belirtilere neden olabilir, ayrıca pek çok kişide kaşıntı, döküntü ve yara gibi durumlar meydana gelebilir. Bu nedenle bu tür rahatsızlığa sahip kişilerin, lazer epilasyon yaptırması pek önerilmemektedir. Çünkü açık yaralara, döküntülere veya kaşıntıya sahip olan egzama hastalığı lazer epilasyon uygulaması nedeniyle daha kötüye gidebilir ve hastalık pik seviyesine çıkabilir. Bunun içinde egzama rahatsızlığını tedavi ettirdikten sonra lazer epilasyon uygulamasını yaptırmanızı öneririz.
Kanser Hastaları Lazer Epilasyon Yaptırabilir mi?
Günümüzde sıklıkla karşılaşılan hastalıkların başında gelen kanser hastalığı oldukça ciddi bir hastalıktır. Bu yüzden de pek çok kısıtlamalara sahiptir. Bu sebeple de herkesin aklına ilk olarak “ kanser hastaları lazer epilasyon yaptırabilir mi?” sorusu gelmektedir. Bu konuda net bir bilgi olmasa da genel manada kanser tedavisi gören hastaların ciltlerinde büyük ölçüde bir hassasiyet oluşur ve acı eşikleri düşük olur. Aynı zamanda Lazer epilasyon işlemi, kanser tedavileriyle (özellikle ışın tedavisi gibi) çakışabilir . Bu nedenlerden dolayı kanseri hastalarının lazer epilasyon işlemi yaptırması pek önerilmemektedir. Bu yüzden dolayı kanser hastaları lazer epilasyon işlemi yaptırmadan önce mutlaka doktoruna danışması gerekir.
18 yaşından Küçükler Lazer Epilasyon Yaptırabilir mi?
18 yaşının altındaki bireyler henüz büyüme evresindedir. Bu nedenle de sürekli hormon durumlarından düzensizlikler meydana gelmektedir. Meydana gelen bu hormon düzensizlikleri de 18 yaşından bireylerin, lazer epilasyon yaptırmasını engelleyebilir. Çünkü küçük yaşta lazer epilasyon yaptıran bireyler, ilerleyen zamanlarda tekrar kıl çıkma sorunu ile karşılaşabilir. Bu yüzden birey 18 yaşını doldurup, hormonları düzene girdiği vakit lazer epilasyona başlaması daha uygun olacaktır. Böylelikle tekrar tekrar lazer epilasyon işlemine para harcamak zorunda kalmayacaktır. Ayrıca bu konuda daha detaylı bilgi edinmek istiyorsanız, “Lazer Epilasyon Kaç Yaşında Yapılmalı?” adlı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.
Hormon Bozukluğu Yaşayanlar Lazer Epilasyon Yapılır mı?
Kıllar direk olarak hormonlar ile bağlantılı olduğundan dolayı, hormon bozukluğu yaşayan bireylere lazer epilasyon yapılması kesinlikle uygun bulunmamaktadır. Çünkü lazer epilasyon ile bitirilen tüy kökleri, hormon bozukluğu nedeniyle tekrardan büyümeye başlayacaktır. Bu durumda lazer epilasyon işleminden maksimum verimin elde edilmesini zorlaştıracaktır. Bu sebepten ötürü lazer epilasyon uygulaması yaptıracak kişilerin mutlaka hormon tedavilerini bitirmiş ve hormon ilaçlarını kullanmayı bırakmış olması gerekir. Aksi halde lazer epilasyon işleminden istenilen sonucun elde edilememesi kaçınılmazdır.
Lupus Hastalarına Lazer Epilasyon Yapılır mı?
Son dönemlerde birçok kişide sıklıkla görülen hastalıklardan biri olan lupus hastalığı, otoimmün bir hastalık olup, direkt olarak bağışıklık sistemini etkileyen bir rahatsızlıktır. Bu nedenle cilt bölgesinde büyük ölçüde hassasiyet ve inflamasyon meydana gelebilir. Meydana gelen bu durumlar direkt olarak lazer epilasyon işleminin yapılmasını engeller. Bu sebeple lupus hastalığını tedavi ettirdikten sonra lazer epilasyon yaptırmanızı öneririz. Böylelikle kalıcı ve sağlıklı pürüssüzlüğe daha kolay sahip olabilirsiniz.
Polikistik Over Rahatsızlığına Sahip Kişiler Lazer Epilasyon Yaptırabilir mi?
Polikistik over sendromu bir diğer adıyla PKOS, kadınlarda yaygın olarak görülen bir hormonal bozukluktur ve bu bozukluk genellikle aşırı tüylenmeye (hirsutizm) neden olur. Hal böyle olunca yaptırılan lazer epilasyonunda bir faydası olmamaktadır. Çünkü polikistik over sendromu tedavi edilmeden, lazer epilasyon yapılırsa, tüyler tekrardan tekrardan çıkmış olacak. Bu durumda lazer epilasyon işlemine ekstra olarak fazladan para harcamanıza neden olur. Bundan dolayı mutlaka lazer epilasyon yaptıracaksanız, öncelikle polikistik over sendromunu tedavi ettirmeniz gerekir. Ardından lazer epilasyon işlemine başlamanız gerekir. Bu konuda daha detaylı bilgi için “Polikistik Over Sendromu ve Lazer Epilasyon” adlı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.
Emziren Anneler Lazer Epilasyon Yaptırmalı mı?
Diğer durumlardan olduğu gibi direkt lazer epilasyon yaptırmayın diyemeyiz. Çünkü bununla ilgili henüz olumsuz bir şeyle karşılaşılmamıştır. Bunun nedeni de lazer epilasyon hiçbir şekilde kana veya süte karışmamasıdır. Bu nedenden dolayı emziren annelerde, bebeklerini emzirirler iken lazer epilasyon yaptırabilirler. Hiçbir şekilde sütlerinde kesilme, sütlerinde azalma veya kalitesinde değişim gibi sorunlar yaşanmaz. Bu konuda detaylı bilgi için “Hamilelikte Lazer Epilasyon Yaptırılır mı?” adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.
Tüp Bebek Tedavisi Görenler Lazer Epilasyon Yaptırabilir mi?
Pek çok evlat sahibi olmak isteyen anne ve baba tüp bebek uygulamasına başvurmaktadır ve bu sayede çocuk sahibi olmaktadırlar. Ve bu süreçte en merak edilen soru ise, lazer epilasyon işlemi yaptırabilir mi?/ yaptırılamaz mı? sorusudur. Bu soru oldukça tartışmalı bir konu olsa da, kesin ve net bilgi henüz ortada yoktur. Ancak eğer tüp bebek tedavisi görüyorsanız veya görecekseniz, mutlaka öncesinde doktorunuza sormanızı öneririz. Böylelikle daha net ve sağlıklı bir bilgiye sahip olmuş olursunuz.
Hamilelikte Lazer Epilasyon Yapılır mı?
Gebelik dönemindeki anne adaylarına lazer epilasyon yapılması çok önerilmemektedir. Çünkü bu dönemde hamile bireylerin hormonlarında aşırı değişimler yaşanmaktadır. Haliyle bu durum lazer epilasyon sürecini de olumsuz yönden etkilemektedir. Bu sebeple en sağlıklı lazer epilasyon süreci gebelik ve lohusalık bittikten sonraki zaman dilimidir. Çünkü bu dönemlerde hormonlar normale döner. Bu konuda konuda detaylı bilgi için “Hamilelikte Lazer Epilasyon Yaptırılır mı?” adlı içeriğimize göz gezdirebilirsiniz.
Lohusalık Döneminde Lazer Epilasyon Yaptırabilinir mi?
Lohusalık dönemi annenin doğumdan sonraki ilk 6 haftalık sürecini kapsayan dönemdir. Bu dönemde anne doğum yapmış ve vücudu kendini yeni yeni toplamaya başlamış, hormonları yeni yeni düzene girmeye başlamıştır. Bu sebeple doğum yapan annelerin lohusalık döneminde lazer epilasyon yaptırması önerilmez. Çünkü lohusalık sürecinde, annenin hormonları henüz tam olarak düzene girmememiştir. Bu durum da lazer epilasyon sürecini olumsuz anlamda etkilenir. Lohusa olan anneler, lohusalık dönemi bittikten ½ hafta sonra lazer epilasyon yaptırabilirler.
Sivilce İlacı Kullanan Lazer Epilasyon Yaptırabilir mi?
Sivilce hapla çoğu zaman sivilceler de olumlu sonuçlar sunsa da, hormonlar konusunda pek olumlu sonuçlar verdiği söylenemez. Çünkü birçok sivilce ilaçları hormonları kontrol ettiğinden dolayı, sivilce sorununu çözmektedir. İşte bu nedenden dolayı sivilce tedavisi esnasında kesinlikle lazer epilasyon işlemi yaptırılmamalıdır. Aksi halde dilediğiniz sağlıklı ve pürüzsüz görünüme kavuşamamış ve fazladan lazer epilasyon maliyeti edinmiş olursunuz. O yüzden de sivilce tedaviniz komple bittiğinde ve ilaç kullanımınız son bulduğundan lazer epilasyon işlemine başlamalısınız.
Ertesi Gün Hapı Kullanmak Lazer Epilasyona Engel mi?
Ertesi gün hapları, şüpheli ilişkiler sonrasında kullanılan bir hap türüdür. Bu haplar asla sağlıklı bir doğum kontrol yöntemi olarak görülmeseler de, bazen acil durumlarda kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Ancak bu haplar hormonlar ile oynayarak, yumurtlama ve döllenmeyi engellediği için ertesi gün hapı sonrasında lazer epilasyon yaptırılmasını önermemekteyiz. Çünkü kullanılan ertesi gün hapları hormonlar ile oynadığından, lazer epilasyon uygulamasından istenilen sonucun elde edilmesini engeller. Böylelikle tüylerde azalma gözlemlenemez.
Doğum Kontrol Hapı Kullanmak Lazer Epilasyon Yaptırmaya Engel mi?
Doğum hapları günümüzde birçok kadın tarafından tercih edilen ve istenmeyen gebeliklerin oluşmasını engelleyen bir doğum kontrol yöntemidir. Hormonlara direkt olarak zarar vermeyen bu doğum kontrol haplarını kullandıktan sonra lazer epilasyon yaptırılabilir. Bu yüzden dolayı da doğum kontrol hapı kullandıktan sonra lazer epilasyon seanslarına ara vermeden devam edebilir. Veya lazer epilasyona yeni başlayacaksanız, gönül rahatlığı ile başlayabilirsiniz.
Epilepsi Hastalarına Lazer Epilasyon Yapılır mı?
Epilepsi hastalığı direkt olarak beyi etkileyen bir sinir sistemi hastalığıdır. Bu sinir sistemi hastalığı pek çok durumdan dolayı tetiklenebilir. Bu durumların başında da lazer epilasyon ışınları gelmektedir. Lazer epilasyon ışınları direkt olarak epilepsi hastalarının nöbet geçirmesine neden olacağından dolayı, epilepsi hastalarının lazer epilasyon işlemi yaptırması önerilmemektedir. Bunun yerine epilepsi hastalığı tedavi edildikten sonra, lazer epilasyon işlemine başlanılması daha uygun olacaktır. Böylelikle lazer epilasyondan istenilen verim elde edilmiş olur.
HIV Hastaları Lazer Epilasyon Yaptırabilir mi?
HIV hastalığı, çoğunlukla cinsel yolla bulaşan bir bağışıklık sistemi hastalığıdır. Bu hastalığa yakalanan kişilerin bağışıklık sisteminde büyük bir çöküş olur. Bu sebeple de bağışıklık sistemlerini güçlü tutmak için birçok ilaç vb. şeyler kullanmaları gerekir. İşte bundan dolayı HIV hastalarının lazer epilasyon yaptırması önerilmemektedir. Çünkü HIV virüsü bulaşıcı bir hastalık olduğundan olası açık yaralar lazer epilasyon başlığı ile temas ederek, diğer lazer epilasyon yaptırmak isteyen sağlıklı bireylere bulabilir. Bu nedenle kesinlikle HIV hastaları lazer epilasyon yaptırmamalı.
AIDS Hastaları Lazer Epilasyon Yaptırabilir mi?
HIV hastalığı, çoğunlukla cinsel yolla bulaşan bir bağışıklık sistemi hastalığıdır. Bu hastalığa yakalanan kişilerin bağışıklık sisteminde büyük bir çöküş olur. Bu sebeple de bağışıklık sistemlerini güçlü tutmak için birçok ilaç vb. şeyler kullanmaları gerekir. İşte bundan dolayı HIV hastalarının lazer epilasyon yaptırması önerilmemektedir. Çünkü HIV virüsü bulaşıcı bir hastalık olduğundan olası açık yaralar lazer epilasyon başlığı ile temas ederek, diğer lazer epilasyon yaptırmak isteyen sağlıklı bireylere bulabilir. Bu nedenle kesinlikle HIV hastaları lazer epilasyon yaptırmamalı.
Hepatit Hastalığına Sahip Bireyler Lazer Epilasyon Yaptırabilir mi?
Halk arasında karaciğer iltihaplanması olarak bilinen hepatit hastalığı, kişinin karaciğerinde oluşan iltihaplanmadan dolayı ileri gelmektedir. Bu hastalık bulaşıklık oranı yüksek olsa da henüz lazer epilasyon yaptırmalı mı?/ yaptırmamalı mı? konusunda açık ve net bir bilgi bulunmamaktadır. Bu sebeple kesin bir şey söylememiz yanlış olacaktır. Bunun yerine hepatit hastalarının lazer epilasyon yaptırmadan önce mutlaka doktorları ile iletişime geçmelerini öneririz. Böylelikle daha güvenilir bir bilgiye sahip olurlar.
Regl Döneminde Lazer Epilasyon Yapılır mı?
Regl dönemi kadınların aylık olarak belli periyotlarda yaşadığı ve sağlıklı olduklarını gösteren bir durumdur. Bu durumlarda kadınların lazer epilasyon yaptırması önerilmemektedir. Çünkü bu dönemlerde kadınların hormonlarında aşırı artış ve düzensizlik saptanmaktadır. Aynı zamanda da kadınların acı eşiği bu dönemde daha da düşük olmaktadırlar. Bu nedenden dolayı regli dönemine 1 hafta kala ve regl bitiminden 1 haftalık süreçte lazer epilasyon yaptırılmamalıdır. Aksi halde lazer epilasyondan istenilen verim elde edilemez. Bu konuda daha ayrıntılı bilgi için “Regl Döneminde Lazer Epilasyon Yapılır mı?” adlı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.
Dövmesi Olanlara Lazer Epilasyon Yapılır mı?
Dövmesi olan bireylerin lazer epilasyon yaptırması oldukça sakıncalıdır. Çünkü lazer ışınları dövmeyi kıl kökü olarak algıladığından, o algılanan kıl kökünü tahrip etmek için dövmeye zarar verecektir. Bununda nedeni dövmenin deri altına yapılması ve koyu renkli olması olarak gösterilebilir. O yüzden dolayı da dövme yapılan bölgeye kesinlikle lazer epilasyon yaptırmayın. İmkanınız varsa dövmeden önce lazer epilasyon işlemini yapıp, sonrasında lazer epilasyon işlemini yaptırabilirsiniz.
Uçuğu Olan Lazer Epilasyon Yaptırabilir mi?
Uçuk Herpes simplex adlı bir virüsten dolayı meydana çıkan bulaşıcı bir hastalıktır. Ölümcül tehlikesi olmayan bu hastalık genellikle dudak ve ağız kenarlarında veya genital bölgelerde kendini göstermektedir. Eğer uçuk hastalığı taşıyan bir bireyseniz lazer epilasyon işlemine ara vermenizi öneririz. Böylelikle hep diğer kişilere bulaştırmamış olursunuz hem de uçuğun sağlıklı bir şekilde iyileşmesini sağlamış olursunuz.
Egzaması Olan Lazer Epilasyon Yaptırabilir mi?
Egzama ciltte meydana gelen bir cilt hastalığıdır. Özellikle ellerde ve parmak aralarından kendini gösteren bu hastalık, ciddi boyutta kaşıntılara yaralara vb. durumlara neden olur. Bu hastalığa sahipseniz kesinlikle lazer epilasyon yaptırmamanızı öneririz. Çünkü lazer ışınları egzamalı bölgeyi daha fazla tahriş edebilir. Aynı zamanda da yaraları ve kaşıntıları artırabilir. Bu durumda haliyle enfeksiyon riskini artırabilir. Bu sebeple egzama hastalığı tamamen tedavi edildikten sonra lazer epilasyon işlemin başlanmasını öneririz.
MS Hastaları Lazer Epilasyon Yaptırabilir mi?
MS hastalığı da, epilepsi hastalığı gibi bir sinir sistemi hastalığıdır. Bu hastalık direkt olarak sinir sistemi yollarını hedef almaktadır. Ancak lazer epilasyon konusunda epilepsi hastalığı gibi net bir bilgiye sahip değildir. Bunun için lazer epilasyon yaptırmadan önce mutlaka doktorunuzla iletişime geçmenizi öneririz. Böylece net bir bilgi edinebilirsiniz.
Siz de lazer epilasyon konusunda aklınıza takılan soruları, en iyi Ankara lazer epilasyon merkezi olan Esmerlife Polikliniğindeki uzmanlar ile iletişime geçerek, sağlıklı bir lazer epilasyon süreci deneyimleyebilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
Plexr işleminin etkisi yapıldığı bölgeye ve cilt yapısına göre değişkenlik göstermektedir. Bu sebeple net bir süre söylemek yanlış olacaktır. Ancak göz kapağında 1-2 yıl, kırışıklık ve cilt lekelerinde 6-12 aydır.
plexr işlemi oldukça kalıcı bir işlem olup, kişiden kişiye göre değişkenlik göstermektedir. Bu sebeple net bir bilgi almak için ön konsültasyon gerçekleştirin.
Plexr işleminde sonra 1 seanstan sonra bile gözle görülür bir sıkılaşma meydana gelir.
Plexr işlemi sonrası asla iz kalmaz. Bu nedenle endişelenmenize gerek yoktur.