Kaş Ekimi; Kadın ve erkekler tarafından güvenle tercih edilen Kaş Ekimi, kaş hacminde azalmalar ve kaş kalınlığının incelmesi olarak ortaya çıkan olumsuz tablolarda kıl yoğunluğunun yüz formuna uygun arttırılmasına yönelik yapılan etkin bir prosedür olup, klinik değerlendirme ve tedavi planlaması öncesinde merak edilen Kaş Ekim Tedavisi Nedir? Nasıl Uygulanır? ve İyileşme Süreci Nedir? gibi önemli konu başlıklarına yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.
Yaralanma, genetik faktörler ya da kaş alma gibi durumlar kaş bölgesindeki kılların seyrelmesine, dökülmesine ya da bölgede kıl bulunmamasına yol açabilmektedir. Bu gibi durumlar sonucunda da yüz formuna uygun bir kaş yoğunluğu oluşmaması ile estetik görünümde bozulmalar ortaya çıkmaktadır.
Kaş hacminde azalmalar ve kaş kalınlığının incelmesi olarak ortaya çıkan bu tablolarda kıl yoğunluğunun yüz formuna uygun arttırılmasına yönelik pek çok alternatif yöntem denenmektedir. Ancak dökülme, yanık ve travma gibi durumlar sonucunda kaybedilen kaşların alternatif uygulamalar ile yeniden kazanılması pek mümkün olmamaktadır. Bu amaçla pek çok kişinin pozitif yanıtlar veren Kaş Ekimi tedavisine yoğunlaştığını söyleyebiliriz.
Kaş Ekimi
Kaş ekim tedavisi, saç köklerinden alınan greftlerin yüz formuna ve istenilen kaş şekline göre ekilmesi sonucunda istenilen yoğunluğun yeniden kazanılmasına olanak sunan başarılı bir tedavidir. Daha kalın kaşlar ile kaş azlığı probleminin önüne geçen bu tedavi aynı esnada estetik ihtiyaçları da karşılamaktadır.
Kaş seyrekliği ya da yokluğu durumlarında sağlıklı saç kökleri ile istenilen yoğunluğun elde edilmesine olanak sunan kaş ekim işlemi öncesinde yüz hatlarına uygun kaş şeklinin belirlenmesi, sağlıklı saç köklerinin alınacağı donör alanın belirlenmesi ve toplanacak greft sayısının tespit edilmesi için ücretsiz muayenemizden yararlanarak ön kontrol gerçekleştirebilirsiniz.
Kaş ekim tedavisine ilişkin merak ettiğiniz sorularınızı ve görüşlerinizi iletmek, ücretsiz muayene için randevu talebinde bulunmak ya da Kaş Ekimi fiyatları hakkında bilgi almak için aşağıda bulunan iletişim formunu kullanabilirsiniz.
Kaş Ekimi Nasıl Yapılır?
Kişinin sağlıklı saç köklerinin alınarak kaş bölgesine ekilmesi şeklinde uygulanan Kaş Ekimi operasyonu, genellikle F-U-E Saç Ekim tekniği kullanılarak gerçekleştirilmektedir. F-U-E tekniği öncesinde greftlerin daha konforlu bir şekilde toplanabilmesi açısından sağlıklı saç köklerinin toplanacak olduğu donör alana anestezi uygulanmakta ve yeterli uyuşma elde edildikten sonra belirlenen kaş yoğunluğuna ve kaş şekline uygun belirlenen gretf sayısınca kök toplanmaktadır.
Yeterli greft sayısına ulaşılmasının ardından çizilen kaş şekline uygun; farklı açılarda çıkışlara sahip olan kaşlar için kanallar açılmaktadır. Farklı kalınlıklardaki ve farklı çıkış yönlerindeki kökler incelenerek uygun açılar ve yönlerde bu kanallar tek tek yerleştirilmektedir. Yani işlem esnasında kaşların çıkış yönlerine göre açılar belirlenerek her bir greftin uygun kanallara yerleştirilmesine özen gösterilmektedir. Böylece kaşların iyileşme süreci sonrasında doğru yönlerde uzaması sağlanmaktadır.
Çok ince uçlu aletler ile gerçekleştirilen Kaş Ekimi işlem, kılların farklı yönlerde uzamaması ve ters yönlerde çıkmaması açısından özenle ve titizlikle gerçekleştirilerek; kesi ve dikiş izi olmaması nedeni ile iyileşme sürecini kısa tutarak tamamlanmaktadır.
Kaş Ekimi İşlemi Sonrasında İyileşme Süreci
Kaş Ekimi sonrasında greftlerin ekilmesi için açılan kanallar üzerinde kabuklanmalar görülmektedir. Bu kabuklanmalar iyileşme süreci içerisinde görülmesi beklenen ve bütünleyici olan bir durumdur. Bu kabuklar ortalama 10 ila 15 gün içerisinde herhangi bir müdahaleye gerek duyulmadan kendiliğinden düşmektedir. Bu süreç sonrasında ekilen kaşlarda şok dökülme etkisi gözlemlenmektedir. Bu şok dökülmeler 3 ay gibi bir süre devam eden, tedavinin etkinliği açısından önemli bir noktadır. Bu dökülmelerin ardından sağlıklı kaşların uzama sürecine girilmektedir.
7 ila 8 ay sonrasında ise iyileşme sürecinin son aşamasına gelinmekte; yeni uzayan kaş kılları son halini almaktadır. Bu sürenin uzun olması kaş kıllarının diğer vücut kıllarına ve saç kıllarına oranla daha uzun vadede uzaması ile ilişkilidir. Tedavinin maksimim etkileri ve kaşların son şekli ise 1 yıl sonunda kendini göstererek bulundukları bölgeye uyum sağlamaktadırlar.
Kaş Ekim Tedavisi Kimler İçin Uygundur?
Kaş bölgesinde genetik faktörler, sürekli kaş alma, travma ya da yaralanma sonucunda seyreklik olan ya da kaş kılı bulunmayan tüm kadın ve erkeklere uygulanabilir özellikte olup; kaş yoğunluğunu şekillendirerek arttırmak isteyen kişiler tarafından da tercih edilebilmektedir.
Kaş Ekimi Tedavisinin Yan Etkisi Var Mıdır?
Kaş Ekimi tedavisinin yanı sıra tüm ekim tedavilerinin kıl seyrekliği ve yokluğu durumlarında tercih edilecek en ideal tedavi yöntemi olduğunu söyleyebiliriz. Diğer alternatif yöntemlerin kıl köklerinde ve çevre dokularda hasar oluşturarak istenilen olumlu etkiler yerine daha yoğun dökülmelere yol açtığı gözlemlenirken, uygulamakta olduğumuz saç ekimi ve diğer ekim işlemlerinin bu tip yan etkileri olmadığını ifade etmek mümkündür.