
Lazer Epilasyon Kısırlık Yapar Mı?; Kadın ve erkekler tarafından sıklıkla merak edilen ve çeşitli yanlış yanıtlara sahip olan Lazer Epilasyon Kısırlık Yapar Mı sorusun ilişkin detaylı bilgilere ve Lazer Epilasyon Riskli Midir? sorusuna yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.
Ergenlik döneminde ve sonrasında cilt üzerinde uzayan vücut kılları neredeyse tüm vücudu kaplarken biyolojik cinsiyete göre vücudun farklı bölümlerinde farklı karakterlerde, renklerde, derinliklerde ve uzunluklarda gelişmektedir. Estetik ve hijyen problemlerine yol açan bu kıllar klasik kıl alma yöntemleri olan ağda, epilatör, cımbız, ip, jilet ve kimyasal tüy dökücü kremler ile düzenli olarak alınmaktadır. Ancak bu yöntemler kılları köklerinden koparan ya da cilt yüzeyinde kısaltan geçici yöntemler olması sebebi ile elde edilen pürüzsüz görünüm maksimum birkaç gün ya da birkaç hafta sürmektedir.
Klasik kıl alma yöntemlerinin kalıcı etkili olmaması; zahmetli, uğraştırıcı ve oldukça acılı yöntemler olmasının yanı sıra yanlış kullanımda kılların tetiklenerek artması, ciltte kararma ve tahriş gibi problemlere yol açması lazer epilasyon tedavilerine yönlendirmektedir. Günümüzde etkin, güvenli, sağlıklı, pratik ve kalıcı olması sebebi ile kadın ve erkekler tarafından sıklıkla tercih edilen lazer epilasyon tedavileri öncesinde işlem detaylarına ilişkin merak edilen pek çok konu başlığı bulunmaktadır. Bu konu başlıkları içerisinde merak edilen ve yanlış bilinen husus ise Lazer Epilasyon Kısırlık Yapar Mı sorusudur.
Lazer Epilasyon Kısırlık Yapar Mı?
Estetik ve tıp alanında yaygın olarak kullanılan lazer teknolojisinin kılları tahrip etme özelliğinden yararlanılan Lazer Epilasyon tedavilerinde kullanılan gelişmiş sistemler ile üretilen ışınlar cilt ile sınırlı ve dalga boyu prensibi ile çalışan oldukça güvenli ve cilt sağlığında herhangi bir olumsuz etkisi bulunmamaktadır. Cilt tedavileri, kılcal damar tedavileri ve dövme sildirme gibi geniş kullanım alanına sahip lazer ışınlarının epilasyonda kullanılan FDA onaylı cihazları ile istenmeyen kıllardan kurtulmak için ücretsiz muayenemizden yararlanarak test atımı yaptırabilir; doğru doz, doğru cihaz ve kişisel seans takvimi ile pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.
Alexandrite Lazer Epilasyon, Tarama Lazer Epilasyon, Buz Lazer Epilasyon, Diode Lazer Epilasyon ve Nd Yag Lazer Epilasyon cihazlarından üretilen farklı dalga boyları ile her cilt ve kıl karakterinde işlem yapılmasına olanak sunan Lazer Epilasyon tedavimiz hakkında merak ettiğiniz soruları iletmek, Lazer Epilasyon Kısırlık Yapar Mı öğrenmek, ücretsiz muayene ve ücretsiz test atımı için randevu almak ya da Lazer Epilasyon fiyatları hakkında bilgi almak için aşağıda bulunan iletişim formunu kullanabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Riskli Midir? Nasıl Etki Eder?
Kadın ve erkekler için istenmeyen vücut kıllarından kurtulmanın en etkili ve ideal çözümü olan Lazer Epilasyon tedavileri oldukça güvenli ve FDA tarafından onaylanmış bir prosedürdür. Cilt rengi, kıl rengi, kıl kalınlığı, kıl kökünün derinliği ve işlem bölgesi gibi parametrelere göre farklı dalga boylarına sahip lazer epilasyon cihazları ile güvenli ve kalıcı epilasyon işlemi yapılabilmektedir. Nanometre cinsinden ışık boylarına sahip olan bu teknolojilerin el aletleri kullanılarak kontrollü ve düzenli tekli atışlar yapıldığında bu ışınların cilt ile sınırlı kalmaktadır.
Cilt ile sınırlı kalan lazer ışınları çevre dokularda herhangi bir risk ya da hasar oluşturmadan kıllardan kıl köklerine ulaşarak, kıla koyu rengini veren melanin maddesi tarafından absorbe edilmektedir. Melanin pigmentini görerek bu maddeyi hedef alan ışınlar absorbe edildiği anda ısı enerjisine dönüşerek kılın ve kıl kökünün fonksiyonunu, yapısını ve büyüme özelliğini tahrip etmektedir. Bu etki mekanizması esnasında ışınlar yalnızca melanin pigmentini hedef aldığı için cilt katmanlarında risk ya da olumsuz bir etki oluşturmamaktadır. Ancak köklerde oluşan ani ısı artışı seans sonunda ciltte kızarıklık, hassasiyet ve ender durumlarda ödem gibi olası geçici yan etkiler geliştirebilmektedir.
Lazer Epilasyon Kısırlık Yapar Mı sorusuna daha net yanıt vermek gerekirse; yukarıda da ifade edildiği gibi lazer ışınları yalnızca cilt ile sınırlı kalan dalga boylarındaki ışınlar ile uygulandığı için cilt katmanlarında, çevre dokularda, kılcal damarlarda, ter bezlerinde, rahim ve yumurtalık gibi iç organlarda herhangi bir etkinliği bulunmamaktadır. Ayrıca yapılan kısırlık gibi ispatlanmış ya da klinik çalışması yapılmış bir riski de yoktur.