Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanmaz?; İstenmeyen tüy ve kıl problemi yaşayan kadın ve erkekler Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanmaz sorusuna yanıt arayarak kişisel tedavi planlamasını oluşturmak istemekte ve test atımı, cihaz seçimi ve seans planlaması öncesinde merak edilen Lazer Epilasyon Yapılmayan Bölgeler gibi önemli konu başlıklarına yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.
Ergenlik döneminde ve sonrasında cilt üzerinde uzanım gösteren vücut kılları neredeyse tüm cildi kaplamaktadır. Biyolojik cinsiyete bağlı olarak farklı alanlarda yoğunlaşan bu kıllar ağda, epilatör, cımbız, ip, jilet, kimyasal tüy dökücü kremler ve daha çok çeşitli kıl alma ya da kısaltma yöntemleri kullanılarak ciltten uzaklaştırılmaktadır. Ancak bu yöntemler anajen fazdaki yani aktif büyüme evresindeki kıl köklerinin fonksiyonlarını bozmadığı için kıllar birkaç gün ya da birkaç hafta içerisinde tekrar uzamaktadır.
Acılı ve zahmetli klasik kıl alma yöntemlerinin kalıcı olmaması ve hatta yanlış kullanımda kılları tetikleyerek yoğunlaştırması, ciltte leke ve iz bırakması ya da cilt kararmasına yol açması sebebi ile kadın ve erkekler için oldukça can sıkıcı bir hal almaktadır. Bu noktada ise pratik, konforlu, güvenli ve etkili epilasyon yöntemi olarak lazer epilasyon uygulamalarına başvurulmaktadır. Klasik kıl alma yöntemlerine kıyasla ideal bir yöntem olan lazer epilasyon uygulamalarının tercih edilme sıklığının artması işleme ilişkin merak edilen soruların da artmasını sağlamaktadır.
Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanmaz?
Lazer epilasyon hakkında merak edilenler arasında yer alan Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanmaz sorusu özellikle Genital Bölge Lazer Epilasyon, Özel Bölge Lazer Epilasyon ve Yüz Lazer Epilasyon uygulamalarında merak edilmektedir. Kadın Lazer Epilasyon ve Erkek Lazer Epilasyon işlemlerinde güvenli işlem olanağı sunan bu tedavide kullanılan yeni nesil lazer epilasyon tipleri ile tüm vücut ve yüz bölgesinde işlem yapılabilmektedir.
Cilt rengi, kıl rengi, kıl yoğunluğu, kılların kalınlığı, kıl kökünün derinliği, cilt hassasiyeti ve işlem bölgesi gibi parametrelere göre seçilen cihaz ile test atımı yapılarak doğru doz, doğru cihaz ve özelleştirilmiş seans planlaması ile vücut ve yüz kıllarında güvenli ve kalıcı sonuçlar ortaya çıkaran lazer epilasyon uygulamaları öncesinde test atımı yaptırmak için ücretsiz muayenemizden yararlanabilir; Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanmaz hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Tüm cilt ve kıl karakterlerine işlem yapmaya olanak tanıyan Lazer Epilasyon Cihazları ve Lazer Epilasyon tedavisi hakkında merak ettiğiniz soruları iletmek, Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanmaz öğrenmek, ücretsiz muayene ve test atımı için randevu almak ya da Lazer Epilasyon fiyatları hakkında bilgi edinmek için aşağıda bulunan iletişim formunu kullanabilirsiniz.
Lazer Epilasyon Yapılmayan Bölgeler
Kıl gelişimi tamamlanmış her bireyde uygulanabilen lazer epilasyon tedavileri geliştirilmiş cihazlar ile vücut ve yüz bölgelerinde işlem yapma şansı sunarken; bazı vücut alanlarında ve bölgelerde tercih edilmemektedir. Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanmaz sorusuna daha net yanıt vermek gerekirse lazer epilasyon yapılmayan bölgeler ve sakıncalı bulunan alanlar şunlardır:
- Burun içleri
- Kulak içleri
- Saç dipleri
- Göz çevresi
- Kirpik çevresi ve kirpik dipleri
- Skar ya da açık yaraların bulunduğu bölgeler
- Mantar ve egzama gibi cilt hastalığı bulunan alanlar
- Et ve cilt beni üzeri
- Dövmenin bulunduğu alanlar
Lazer epilasyon cihazlarından üretilen ışınlar kıl köklerindeki siyah boya maddesi melanin pigmentini hedef aldıkları için dövme üzeri lazer epilasyon uygulamalarında atışlar dövmenin rengini de etkilemektedir. Atışların dövmeyi etkilemesi ile renginde açılmalar ve şeklinde bozulmalar oluşabilmektedir. Bu nedenle işlem bölgesinde dövme bulunduğu alanlarda atışlar sınırlandırılmaktadır.
Ben ve et beni üzeri lazer epilasyon işlemleri de sınırlandırılmıştır. Ciltteki pigmentleri ayrıştırarak etki mekanizmasını çalıştıran bu tedavide et ve cilt benleri ciltten daha koyu tonda olacağı için istenmeyen yan etkiler geliştirebileceği için tercih edilmemektedir. Böylece geri dönüşümü olmayan yan etkilerin de önüne geçilmiş olmaktadır.