Mikrodermabrazyon; Bir cilt bakım ve cilt tedavisi yöntemi olan Mikrodermabrazyon yüksek basınçlı alüminyumoksit mikrokristallerinin cilde püskürterek yüzeysel tabakalarının aşındırılması esasına dayanan bir tedavi prosedürü olup, işlem öncesinde merak edilen Mikrodermabrazyon Nasıl Yapılır?, Uygulama Alanları Nelerdir? ve Mikrod ermabrazyon Yan Etkileri Nelerdir? gibi önemli soru başlıklarına yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.
Mikro dermabrazyon yüksek basınçlı alüminyumoksit mikrokristallerinin cilde püskürterek cildin yüzeysel tabakalarının aşındırılması prensibine dayanan non invaziv bir yöntemdir. Bu işlemde cilt yüzeyine temas eden mikrokristaller yumuşak bir soyma işlemi yapmakta, ölü hücreler ve deri artıkları cihazın vakum sistemi tarafından emilmektedir.
Mikrodermabrazyon
Yaşlanmayı önleyici bakım Mikro dermabrazyon, cildin yenilenmesi için gerekli mekanizmaları uyararak, hücre bazında yenilenme ve kollajen üretiminde artışa neden olur. Bu uygulama, ciltteki düzensizlikleri azaltır. Cilde parlak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Tedavi amaçlı kullanımının yanı sıra sorunsuz ciltlerde yaşlanmayı önleyici bakım da yapmaktadır.
Mikro dermabrazyon Nasıl Yapılır?
Mikro dermabrazyon işlemi 20-30 dakika süren seanslar şeklinde yapılmaktadır.
Seanslar 7-10 gün aralıklarla tekrarlanır; etkin bir sonuç elde etmek için mevcut probleme göre değişen 8-15 seanslık bir tedavi programı gerekir. Uygulamaların tamamlanmasından sonra 2-3 ayda bir yapılan tek seanslık bakım tedavileri önerilmektedir.
Mikrodermabrazyon Uygulama Alanlar
- Yüzdeki ince kırışıklıklar ve karakter çizgileri
- Yüz ve vücuttaki (göğüs bölgesi, el vs.) pigmentli lekelerin tedavisi
- Güneş hasarına bağlı cilt bozuklukları
- Hiperkeratozlar
- Cilt yüzeyindeki düzensizliklerin azaltılması
- Akne ve travma sonrası yara içlerinin azaltılması
- Yağlı deride yağın azaltılması ve temizleme
- Yaşlanmayı önleyici bakım ve cilt tonusunun arttırlması
Mikrodermabrazyon Yan Etkileri
Mikro dermabrazyon anestezi gerektirmeden yapılabilen ağrısız yan etki ve riskleri olmayan bir tedavi yöntemidir. İşlemden hemen sonra kişi günlük aktivitelerine rahatlıkla dönebilmektedir.