Dudak Dolgusu; Ameliyatsız dudak estetiği işlemlerinden olan Dudak Dolgusu ince yapılı dudaklara yeniden hacim kazandırmak veya dudak konturunun yeniden şekillenmesini sağlamak amacı ile yapılan enjeksiyon uygulaması olup, tedavi planlaması ve klinik değerlendirme öncesinde merak edilen Dudak Dolgusu Nasıl Uygulanır? Hangi Durumlarda Tercih Edilir ve Kalıcılığı hakkındaki önemli konu başlıklarına yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.
İnce ve küçük görünümlü dudak yapıları veya yaşlanmayla birlikte giderek incelen dudaklar estetik olmayan hacimsiz bir yapıda olmaktadırlar. Dudaklarda doğuştan ya da sonradan kendini gösteren bu tablo dolgu enjeksiyonu ile giderilebilmekte ve daha belirgin hatlara sahip bir dudak yapısı oluşturulabilmektedir.
Dudak Dolgusu
Dudak estetiği ile dudaklarda olmayan ya da kaybedilen hacmin tekrar kazandırılması amacı ile uygulanan dolgu estetiğinin en önemli özelliği kalıcılık süresi ve uygulama biçimidir. Yüz hatlarının şekline ve hastaların beklentilerine göre uygulanan dolgu enjeksiyonu öncesinde uygulama bölgelerinin belirlenmesi için ücretsiz muayenemizden yararlanabilirsiniz.
Ayrıca aşağıda bulunan iletişim formu aracılığı ile randevu talebinde bulunabilir ve Dudak Dolgusu fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.
Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?
Hacimsiz dudakların yeniden şekillenmesi amacı ile dudakların iç ve çevre alanlarına dermal dolguların enjekte edildiği bu Dudak Dolgusu estetik işlemi, su çekme hacmi yüksek olan ve vücutta doğal olarak var olan hyalüronik asit içerikli dolgu maddesi ile yapılmaktadır.
İşlem öncesinde tedavi alanına blok anestezi uygulanmakta ve sırt üstü pozisyonda özel enjektörler aracılığı ile hyalüronik asit içerikli dolgu maddesi dudaklarda ve dudak konturlarında belirlenen alanlardan enjekte edilmektedir. 30 dakika gibi oldukça kısa bir sürede tamamlanan işlem sonrasında tedavinin ilk etkilerini görmek mümkündür.
Dudak Dolgusu Hangi Durumlarda Tercih Edilir?
Dudak Dolgusu ince yapılı dudaklara yeniden hacim kazandırmak ya da dudak konturlarının yeniden şekillendirilmesini sağlamak amacı dudaklarda asimetri sorunlarında, şekillendirme, dolgunlaştırma ve belirginleştirme için tercih edilebilmektedir. Tüm kadın ve erkekler tarafından rahatlıkla tercih edilebilecek bu işlem, estetik görünümün kazanılması için güvenli bir şekilde kullanılabilmektedir.
Dudak estetiği dolgusu yüz yapısına uygun ve kişilerin ihtiyaçları doğrultusunda planlanan bir uygulamadır. Bu nedenle her iki dudak dolgunlaştırılabildiği gibi yalnızca alt ya da üst dudağında dolgunlaştırılması mümkündür. Ancak bu işlem esnasında dudak dolgunlaştırma uygulamasının asıl amacından çıkılmamasına özen gösterilmekte ve yüzün doğal yapısına uygun dolgunlukta ve konturda bir dudak yapısının oluşturulmasına dikkat edilmektedir.
Dudak Dolgusu Etkiler
Üst ve alt dudakların anatomik duruşlarına göre belirlenen dozlar ile yapılan dolgu estetiği, oldukça konforlu ve zahmetsiz bir işlem olup, yeniden hacim kazandırma özelliğinin yanı sıra dudak çevresindeki kırışıklıkların ve ince çizgilerin giderilmesini de sağlamaktadır.
Dudak Dolgusu 6 – 12 ay gibi bir süre boyunca etkinliğini göstermektedir. Hyalüronik asit içerikli madde ise bu sürenin sonrasında vücuttan emilerek atılmaktadır. Yani tekrarlanabilir özelliğe sahip bu işlemin etkinlik süresi sonrasında tekrar uygulanarak dudak hacminin ve kazanılan şeklinin korunması sağlanabilmektedir.
Dudak Dolgusu Yan Etkileri
Medikal estetik uygulamalar içerisinde sıklıkla kullanılmakta olan hyalüronik asit içerikli dolgu maddesinin bilinen herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Bu nedenle tedavi sonrasında dolgu enjeksiyonuna bağlı herhangi bir reaksiyon gelişmemektedir. Ancak işlem esnasında enjeksiyona bağlı olarak iğne giriş alanlarında küçük çaplı kanamalar görülebilmektedir. Bu durum beklen bir husustur.
Tüm bunların dışında yine enjeksiyon alanlarında kızarıklık ve şişlikler oluşabilmektedir. Bu kızarma ve şişlikler herhangi bir müdahaleye gerek kalmadan kendiliğinden geçebildiği gibi buz uygulaması yapılarak kızarma ve şişlik etkileri azaltılabilmektedir.